top
nederlandse versie zeilboot verhuur andijk   deutsche Seite Andijk Segelyacht Charter   English website Andijk Yachtcharter  
Andijk Jacht Verhuur
Zeilboot huren IJsselmeer, Markermeer en Waddenzee
IJsselmeer
Markermeer
Waddenzee
Home  >>  zeilen waddenzee zeilen Vlieland

Zeilboot huren - vaargebied Waddenzee


zeilen Vlieland


Vlieland biedt een combinatie van natuur en rust. Het is een autoluw eiland - alleen de eilandbewoners mogen zich gemotoriseerd voortbewegen - en vormt een ideale wandel- of fietsbestemming. De natuur bestaat uit duinen, zandvlaktes, kwelders, strand, bossen en polders. Oost-Vlieland is het enige dorp op het eiland en telt ca. 1200 inwoners. De Vliehors, een grote open zandvlakte, roept beelden op van een grote zandwoestijn. De vlakte is echter alleen in het weekeinde toegankelijk vanwege de militaire oefeningen die er worden gehouden. Bijzonder is een rit met de Vliehors-Expres. Met een oude omgebouwde vrachtauto kunt u een rit maken over de zandvlakte naar het reddingshuisje en - in de zomer - naar de steiger van de boot naar Texel. Achter het strand liggen de duinen, een gevarieerd gebied met een afwisselende plantengroei.

Vlieland heeft, vergeleken met de andere eilanden, relatief veel bosoppervlak. De bossen zijn aangelegd om de stuivende duinen tegen te houden. Het naaldbos wordt langzaam vervangen door de aanplant van loofbomen.

Eenmaal op het eiland gearriveerd, zult u aangenaam verrast worden door de ruimte, de rust, de schone lucht en het gebrek aan jachtig autoverkeer. Hoewel Vlieland een eiland zonder mondain vermaak is, zijn er voldoende uitgaansgelegenheden.

Jachthaven Vlieland

Waddenhaven Vlieland ligt circa 800 meter van het dorp Oost-Vlieland en direct aan het strand. De geheel vernieuwde haven (geopend in juni 2009) bestaat uit een werkhaven en een jachthaven en biedt 300 comfortabele ligplaatsen.

Stg. Aanloophaven Vlieland
Havenweg 68
8899 BC Vlieland

tel. 0562-451729 (alleen tijdens kantooruren)
mobiel: 06-20133086
E-mail: info@havenvlieland.nl

Marifoon VHF kanaal 12

Vaarroute

U bereikt Vlieland vanaf Harlingen of Kornwerderzand via het vaarwater Blauwe Slenk. Via de Vliestroom, Vlieree en Vliesloot bereikt u tenslotte de Vlielandse jachthaven.

In de aanloop naar de haven volgt u de betonning langs het strand. LET OP: hier kan een behoorlijke getijdenstroom lopen. Houd daar rekening mee als u de smalle haveningang wil invaren.

Onderweg dient u kanaal 2 (VC Brandaris) standby te houden. Bij de haven Vlieland dient beroepsvaart zich te melden op kanaal 12 (havendienst Vlieland); voor pleziervaart is dit niet nodig. Als u de haven binnenvaart wordt u door één van de havenmeesters een ligplaats toegewezen.  In het andere geval kunt u zelf een plaats zoeken. (Er is géén meldsteiger).

Op de palen van de steigers kunt u de lengtes aflezen.Plaatsen Waddeneilanden

Texel
Ameland
Terschelling
Vlieland
Contact
Andijk Zeiljacht Verhuur
Nieuwe Haven 5
1619 JW Andijk
Tel. 0653868689 / 0651070055
info@andijkjachtverhuur.nl