top
nederlandse versie zeilboot verhuur andijk   deutsche Seite Andijk Segelyacht Charter   English website Andijk Yachtcharter  
Andijk Jacht Verhuur
Zeilboot huren IJsselmeer, Markermeer en Waddenzee
IJsselmeer
Markermeer
Waddenzee
Home  >>  zeilen waddenzee zeilen Terschelling

Zeilboot huren - vaargebied Waddenzee


Zeilen naar Terschelling


Naast een bijzondere natuur heeft Terschelling nog veel meer te bieden. Zo is de haven van West-Terschelling, die is aangelegd in de Dellewalbaai (baai aan de lage wal), de enige natuurlijke baai van Nederland en tevens een van de mooiste van Europa.
En natuurlijk kunt u in West-Terschelling de Brandaris niet over het hoofd zien, de vuurtoren die als symbool van het eiland al meer dan 400 jaar stoer en sterk boven de daken uitsteekt.

Vaarinformatie Waddenhaven Terschelling
Het westelijk waddengebied is een prachtig vaargebied. Elk schip kan er mooie tochten maken. Zorg altijd voor een goede voorbereiding en volg de onderstaande vaaradviezen.
Gebruik zeekaart 1811.3 van het westelijk waddenzeegebied.
Volg zorgvuldig de betonde routes.
Houd rekening met eb en vloed, profiteer zoveel mogelijk van de (vaak sterke) eb- of vloedstroom.
Neem de bekende voorzorgsmaatregelen voor veiligheid (zwemvesten, vuurpijlen enz.).
Kijk naar de weersvooruitzichten en let vooral op de windverwachting.
Houd uw marifoon stand-by en luister de weerberichten uit.
Kies zorgvuldig een juiste vertrektijd.

Route naar Waddenhaven Terschelling
Vanuit Kornwerderzand: volg de betonde route via Boontjes, de Vaargeul langs de Pollendam, het Inschot, Meep en Slenk / Schuitengat. Vertrek ongeveer 1,5 uur voor HW te Harlingen. Dove Balg en Texelstroom. Luister (verplicht) vanaf het Inschot tot voor de haven van Terschelling marifoonkanaal 2 uit.

Jachthaven Terschelling

De ruime Jachthaven Terschelling, waar zo’n 450 schepen een plek kunnen vinden, ligt in de beschutte Dellewalbaai bij West-Terschelling. Het begin van de haven ligt tussen twee dammen. De ligplaatsen voor de passanten bevinden zich achterin de haven. Bij drukte is de ligtijd in de haven beperkt tot drie dagen. In de jachthaven zijn diverse voorzieningen te vinden, zoals elektra, toiletten en douches.

De jachthaven luistert uit en zendt op VHF kanaal 31. 

Passantenhaven Terschelling
Werkhaven 1, 8881 GD Terschelling West
Tel 0562 443337
Fax 0562 442033

Bezienswaardigheden in Terschelling:

De Brandaris is lands oudste, nog in werking zijnde vuurtoren. Het eerste vuurhuis op Terschelling dateert uit 1323. Het is de voorloper van de Brandaris, welke in 1594 zijn huidige vorm aannam.
De Brandaris is niet voor het publiek toegankelijk, maar kan sinds enige jaren wel worden gebruikt als bijzondere trouwlocatie.

Sta niet raar te kijken als de zeehonden hun kopje in de Noordzee boven het water uitsteken om nieuwsgierig naar de strandactiviteiten te kijken. Wellicht niet bij de drukke stranden, maar een honderd meter naar links en rechts en vooral in de zomeravonden maakt u toch zeker kans! Een bezoek aan de Wadden is niet compleet als u niet even de zeehondjes heeft gezien! Ze leven in grote getale in de Waddenzee en heeft u ze niet per toeval gespot, niet getreurd, er zijn meerdere schepen die vanaf het vroege voorjaar tot het late najaar elke dag naar de zeehondjes gaan. De kinderen zullen het geweldig vinden!

De Terschellinger haven is tevens de enige natuurlijke baai van Nederland en is eeuwen lang de thuishaven van de Terschellinger vissersvloot. Op dit moment omvat dit een klein aantal visserschepen welke voornamelijk op garnalen vissen. De haven is ook daar waar de veerboten hun ligplaatsen hebben. Het is een prachtig plaatje om aan te komen in de haven van Terschelling, waar u gelijk het dorpje West-Terschelling in kunt wandelen met de Brandaris als stralend middenpunt.

Op Terschelling zijn plekken waar uw kind heerlijk kan ravotten! Bijvoorbeeld bij het wrakkenmuseum waar voor de kinderen in een waar speelparadijs een echt piratenschip klaar staat! Hier kunnen zij vele uren klimmen en klauteren en u kunt even heerlijk in het zonnetje zitten met een kop koffie (afhankelijk van de leeftijd van de kinderen uiteraard).

Bij cafe/slijterij/koffiebar Zonneweelde in Hoorn (tegenover de kerk) is een super speeltuin met allerlei speeltoestellen. Ook hier is er aan de ouders gedacht met een heerlijk terras. Alleen in de zomer geopend.

In- en outdoor Speelparadijs Okidoki ligt naast zwembad De Dobe, West-Terschelling.

In kinderboerderij het Hooivak, ook in Hoorn, kunnen kinderen steltlopen, schommelen, ballen gooien, tollen, graan malen, met juk en emmers lopen, kleuren en krijten, ook voor de allerkleinsten!

Bij de jachthaven staan speeltoestellen en ook bij het strand bij Midsland aan Zee staan bij het strandpaviljoen De Branding schommels waar u kinderen veilig kunnen spelen.

Plaatsen Waddeneilanden

Texel
Ameland
Terschelling
Vlieland
Contact
Andijk Zeiljacht Verhuur
Nieuwe Haven 5
1619 JW Andijk
Tel. 0653868689 / 0651070055
info@andijkjachtverhuur.nl