top
nederlandse versie zeilboot verhuur andijk   deutsche Seite Andijk Segelyacht Charter   English website Andijk Yachtcharter  
Andijk Jacht Verhuur
Zeilboot huren IJsselmeer, Markermeer en Waddenzee
IJsselmeer
Markermeer
Waddenzee
Home  >>  zeilgebied >>  Enkhuizen zeilen

Zeilen naar Enkhuizen - IJsselmeer

De zeilafstand van de haven van Andijk naar Enkhuizen is 10 mijl.

zeilboot huren in Nederland - 
         zeilen van andijk naar enkhuizen
Plaatsen Markermeer

Enkhuizen aan het IJsselmeer.

De zeilafstand van de haven van Andijk naar Enkhuizen is 10 mijl.

In de meest oostelijke punt van de regio ligt het gezellige havenstadje Enkhuizen dat de welvaart te danken heeft aan de Zuiderzee in de Gouden Eeuw. In het monumentale centrum is nog steeds veel terug te vinden dat herinnert aan de VOC periode, zoals de 16e eeuwse Drommedaris. Naast de historische binnenstad, toont ook het Zuiderzeemuseum een beeld van het leven en verleden aan zee. Verder ligt in deze stad de basis voor de Enkhuizer Almanak.

De watersporter vindt in Enkhuizen moderne jachthavens met alle voorzieningen, hij kan zijn jacht zelfs aanleggen in de oude stad. Het recreatiegebied Enkhuizer Zand is geschikt voor de hele familie met onder meer oeverrecreatie en Sprookjeswonderland. Enkhuizen is de thuishaven van veel schepen van de bruine vloot.

Attracties:

  1. Sprookjeswonderland (Amusementspark). Bezoek het kabouterdorp en maak kennis met de vele klassieke sprookjesfiguren. Geniet van de musical over het verwende prinsesje Violinde in de grote zaal van een heus kasteel of leef je helemaal uit in de grote originele speeltuin. Er is een kinderboerderij en met de parktrein maak je een ritje rond het speelgedeelte van het park. Centraal in het park ligt de prachtige siertuin. Verschillende restaurants, winkeltjes en pick-nickplaatsen maken het park compleet. Adres: Kooizandweg 9.
  2. Speeltuin Kindervreugde.
  3. Enkhuizer Zand (Strand, overdekt subtropische zwembad en midgetgolfbaan). Adres: Kooizandweg 12
sailing Enkhuizen - yachtcharter Nederland -ijsselmeer

Havens Enkhuizen:
Buyshaven, tel. 0228-315660
Compagnieshaven, tel. 0228-313353
Gemeentelijke Havens, tel. 0228-312444

Musea:

  1. Zuiderzeemuseum. Het Zuiderzeemuseum biedt een volle dag plezier voor het hele gezin. In het buitenmuseum kunt u zien, horen, ruiken, voelen en proeven hoe de mensen in de periode rond 1900 leefden. Volg een geschiedenis- of schoonschrijfles in het schooltje van Kollum of loop even binnen bij de huisvrouw van het huishouden anno 1930. Misschien nodigt zij u wel uit voor het eten. In het binnenmuseum zijn er verschillende vaste tentoonstellingen over de roerige Zuiderzeegeschiedenis te bewonderen. Kinderen kunnen zich verkleden in klederdracht of het speciaal voor hen ontwikkelde Kindereiland bezoeken. Adres: Wierdijk 12-22.
  2. Enkhuizer Almanak Museum.presentatie van geschiedenis + archief van Enkhuizer Almanak sinds 1596. combinatie van Hi-tech, nostalgie en actualiteit.
  3. Flessenscheepjesmuseum. In dit museum is 's werelds grootste collectie flessenscheepjes ondergebracht. Zeelieden maakten vroeger flessenscheepjes bij perioden van windstilte tijdens lange reizen. Er is een grote verscheidenheid in flessen en scheepstypen. Er is regelmatig een flessenscheepjesbouwer aan het werk.
zeilen naar Enkhuizen - zeilbootverhuur Netherlands -ijsselmeer

Monumenten

Enkhuizen is een stad met een rijke geschiedenis. Door deze geschiedenis staan er veel monumenten in de stad. Van die gebouwen zijn driehonderdzestig Rijksmonumenten en ruim tweehonderd gemeentelijke monumenten. Als u vanaf de Houtribdijk tussen Lelystad en Enkhuizen naar de stad kijkt, ziet u er al een aantal. Bijvoorbeeld de Drommedaris en de Zuidertoren. Andere belangrijke gebouwen van Enkhuizen zijn Het Waaggebouw, De Koepoort, De Zuiderkerk, De Westerker, Het Stadhuis.

zeilen naar Enkhuizen - zeilbootverhuur Netherlands -ijsselmeer zeilen naar Enkhuizen - zeilbootverhuur Netherlands -ijsselmeer

Winkelen / uitgaan

Enkhuizen heeft een gezellige winkelstraat (de Westerstraat) en een ruime keus aan gezellige restaurantjes en cafeetjes.
Contact
Andijk Zeiljacht Verhuur
Nieuwe Haven 5
1619 JW Andijk
Tel. 0653868689 / 0651070055
info@andijkjachtverhuur.nl