top
andijk zeiljacht verhuur - zeilboot huren ijsselmeer waddenzee +31 228 591399 info@andijkjachtverhuur.nl
nederlandse versie zeilboot verhuur andijk   deutsche Seite Andijk Segelyacht Charter   English website Andijk Yachtcharter  
Andijk Jacht Verhuur
Zeilboot huren IJsselmeer, Markermeer en Waddenzee
IJsselmeer
Markermeer
Waddenzee
Vroegboekkorting 2020
10% korting bij boeking tot 31 december

Home  >>  trimmen gennaker

KNRM HELPT

Uitleg gebruik van de app

Wij willen u via deze weg graag kennis laten maken met de “KNRM Helpt app”.

De KNRM Helpt app biedt watersporters en huurders een hulpmiddel voor een goede reis voorbereiding. Men kan met behulp van weer- en waterinformatie een prachtig vaarplan maken. Daarnaast kunt u de vaartocht volgen en in een logboek bewaren. Wanneer u buiten de tijd arriveert kan de app, wanneer u dit heeft aangegeven, contact opnemen met een thuisblijver.

Snelle Hulpverlening Via de app kunt u tijdens de vaartocht hulp vragen bij de KNRM. Bij nood gevallen en minder spoedeisende gevallen kunt u via de app contact opnemen met de KNRM alarmcentrale. Als u de gegevens van de gehuurde boot in de app heeft vastgelegd dan beschikt de KNRM meteen over alle gegevens van de boot, aantal opvarenden en positie via GPS. Dit bevordert de hulp.

Wij adviseren met klem om de KNRM app voordat u de trossen los gooit, te downloaden!

Klik hier voor de download in de App Store voor iPhones
Klik hier voor de download in de Play Store voor Android smartphones

Uitleg van de KNMR app.

1) Download de app in de App Store van Apple of in de Google Play store.
2) Telefooninstellingen: voor een goede werking van de app zijn de volgende telefooninstellingen noodzakelijk.
- mobiel netwerk, mobiele data: Aan.
- mobiele netwerken, opties mobiele data, roaming: Aan.
- Geluid, geluidsterkte, advies aan boord: zo hard mogelijk.
- Berichten, stuur als SMS: zet iMessage uit.
- privacy, locatievoorzieningen (locatie): Aan.

Registratie KNMR app.

De basisregistratie doet u in de app zelf. Kies de functie Registreer op het startscherm.
1. Doe de registratie zo volledig mogelijk.
2. Het invullen van de oranje omlijnde velden is belangrijk voro snelle en effectieve opsporing en hulpverlening.
3. Voeg een actuele, representatieve afbeelding van uw vaartuig toe. Dit is van belang bij o.a. zoekacties!

Vaartocht checklist samenstellen.

Nadat u het soort vaartuig heeft gekozen kunt u per vaartuig uw eigen Vaartocht checklist samenstellen. Deze wordt - optioneel - aangeboden in de app om te doorlopen bij het vastleggen van een Vaarplan.

Home-scherm en hoofdmenu

Het Home-scherm biedt direct toegang tot enkele belangrijke functies van de app. Via het hoofdmenu rechtsboven keert u altijd terug naar dit Home-scherm. Indien u vanaf dit scherm de Bel voor hulp-knop gebruikt, wordt uw positie indien mogelijk meegestuurd.

Het hoofdmenu dient ook om de helpfunctie te activeren:
1. Kies vanuit het hoofdmenu voor een functie in de app;
2. Vraag hoofdmenu via de menuknop weer op;
3. Druk op het vraagteken rechtsboven;
4. Stap voor stap wordt per veld een helptekst getoond;
5. Druk op de helptekst voro de uitleg van het volgende veld.

Delen van uw positie via social media

Als u het delen-icoon rechts van uw huidige locatie drukt, openen onderin uw berichtendiensten en social media kanalen, waarmee u uw positie kunt delen.

Tochtvoorbereiding

In tochtvoorbereiding kiest u onder het scherm uit Kaart(zeekaart) of uit Sat (Google Maps satellietpresentatie). Er verschijnt een kaart van uw actuale positie die u kunt in- en uitzoomen.

Door op een positie te drukken verschijnt een icoon met twee keuzes:
- Weer en water info rondom uw positie (links);
- Informatie in de omgeving (rechts).
Door nogmaals op het icoon te drukken verdwijnt de keuze.

Kaartinformatie Links onderin ziet u het kaartlaag icoon. Als u hierop drukt ziet u iconen die u onafhankelijk aan of uit kunt zetten. In de kaart wordt door het aanzetten van een icoon extra informatie getoond. Door hierop te klikken ziet u meer details. De volgende informatie is met positie en contactgegevens beschikbaar:
- Haveninformatie met marifoonkanaal;
- Reddingstations van de KNRM; Bunkerstations;
- Watersportwinkels;
- Jachtwerven en reparatiebedrijven;
- Boot- / jachtverhuurbedrijven;
- KNRM reddingboten.

Vaarplan

Kies uw vaartuig en stel de ETA (Estimated Time of Arrival) in. Geef aan hoeveel volwassenen en kinderen aanwezig zijn. Kies het soort activiteit, druk op Selecteer en daarna op volgende. Voeg minimaal 1 thuisblijver toe met mobiel nummer of activeer vastgelegde thuisblijvers met het schuifje links.

Startpunt vastleggen De kaart rond uw actuele positie verschijnt. U kunt die positie of een andere als Startpunt op de kaart plaatsen door kort op de gewenste positie te drukken. Druk op Volgende en leg desgewenst een Waypoint vast. Dit kan één keer per Vaarplan en doet u op dezelfde manier zoals u uw Startpunt heeft vastgelegd.

Eindpunt vastleggen Na het vastleggen van het eindpunt drukt u op volgende. Als u een vaartocht checklist heeft gemaakt wordt die op dit moment aangeboden om - optioneel - te doorlopen. U kunt onderdelen aan de checklist toevoegen, de checklist verwijderen of opslaan. Klik op volgende en daarna op Begin vaartocht. Er wordt gevraagd of u de gegevens van de vaartocht via SMS wilt versturen aan de Thuisblijvers.

Vaartocht actief

Onderweg kunt u uw vaartocht aanpassen, bijvoorbeeld als uw ETA, Waypoint, eindpunt of het aantal opvarenden wijzigt of u thuisblijvers wilt toevoegen. - Indien de ETA van uw Vaarplan wordt overschreden ontvangt u 5 minuten voor ETA en 15, 90 en 120 minuten na ETA verzoeken tot aanpassing van uw Vaarplan, ook zonder mobiele verbinding.
- 120 minuten na ETA worden uw Thuisblijvers geïnformeerd per SMS.
- 130 minuten na ETA + 40% van de opgegeven vaartijd wordt de Nederlandse Kustwacht geïnformeerd.
Beëindig uw vaartocht bij het einde van uw tocht of verleng de ETA op tijd om berichten en onnodige (zoek)acties te voorkomen.

Onderin het scherm boven de Bel voor hulp-knop vindt u vier iconen:
- Volgen vaartocht op de kaart;
- Lokaal weer en water info;
- Delen vaartocht.

Vaartocht samenvatting Bij beëindiging van uw vaartocht kunt u uw Thuis- blijvers informeren en de Vaartocht samenvatting delen , terugspelen of terug gaan naar het Home-scherm .

Alleen volgen

Als u Alleen volgen kiest wordt er geen vaarplan geregistreerd, worden Thuisblijvers niet geïnformeerd en worden geen bestemming en ETA vastgelegd. Selecteer uw vaartuig en stel volgfrequentie in. Om het batterijverbruik te beperken kunt u de volgfrequentie verlagen naar één keer per 30 minuten door de blauwe knop naar links te schuiven. Stop volgfunctie Doet u dat niet en vaart u niet meer, dan ontvangt u na één etmaal een e-mail met de melding dat de volgfunctie niet is gestopt. Door op de link in de e-mail te klikken wordt de volgfunctie alsnog beëindigd.

Beslscherm (Nood- en Assistentie oproepen)

Het Belscherm kan opgevraagd worden vanaf de Bel voor hulp-button en vanaf elk scherm door minimaal drie seconden uw vinger op een niet- functioneel deel van het scherm te drukken. Bij een noodgeval drukt u op de rode knop. Geen noodgeval maar wel hulp nodig? Dan drukt u op de groene knop Assistentie. Afhankelijk van uw positie wordt automatisch de juiste instantie gebeld: de Kustwacht of 112 bij een noodgeval en de KNRM Alarmcentrale bij assistentie. De in de app voorgeprogrammeerde telefoonnummers kunnen ook direct gebeld worden buiten de KNRM Helpt app. Dan zijn uw positie en overige gegevens echter niet beschikbaar.

Nederlandse Kustwacht: 0031 223 54 27 00.
KNRM Alarmcentrale: 0031 592 39 04 51
Incident foto Deze functie stelt u in staat een foto te sturen naar de Kustwacht NL of naar de KNRM Alarmcentrale op verzoek van de operator. Bijvoorbeeld een foto van een gevaar voor de scheepvaart, of m.b.t. een incident waar u zelf bij betrokken bent of waar- door iemand anders beter geholpen kan worden. Momenteel kunnen de 112 alarmcentrales nog geen foto ontvangen vanuit de KNRM Helpt app. Lokaal weer en water Vanaf het Home-scherm onder Tochtvoorbereiding en vanuit het hoofdmenu kunt u Lokaal weer en water info opvragen. Scrol naar beneden voor weersverwachting, het getij en de luchtdruktrend. Informatie in de omgeving Hier vindt u handige informatie in een straal van 10 zeemijl rond uw actuele positie of rond elke in de kaart gekozen positie via Tochtvoorbereiding, Vaarplan, Alleen volgen of het hoofdmenu. De dichtstbijzijnde informatie staat bovenaan. Met o.a. Marifoonkanalen, Haveninformatie en nog veel meer. Offline veiligheidsinformatie U vindt hier offline veiligheidsinformatie voor uw reisvoorbereiding en voor onderweg. Kies via het hoofdmenu voor Veiligheidsinformatie en dan voor één van de genoemde onderwerpen. Berichtencentrum Geef de app KNRM Helpt toestemming voor ontvangst van berichten in Berichtgeving in de Instellingen van uw smartphone. (SMS) berichten kunnen door de KNRM worden verzonden naar KNRM Helpt gebruikers die zich in een specifiek vaargebied bevinden of een vaarplan actief hebben. De berichten in het Berichtencentrum blijven een etmaal lang beschikbaar voor degene die KNRM Helpt activeerde na de berichtverzending en indien degene een vaargebied binnenkomt waar een bericht voor geldt of gold.
Contact
Andijk Zeiljacht Verhuur
Nieuwe Haven 5
1619 JW Andijk
Tel. 0228-591399
info@andijkjachtverhuur.nl